Kalender

Gespreksgroep voor naastbetrokkenen bij euthanasie omwille van psychisch lijden

Datum: Donderdag, 24 Februari 2022

Uur: 18:30 - 20:30
Locatie: huisvandeMens Kortrijk, Overleiestraat 15A“Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden” is een gevoelig thema dat heel wat controverse teweegbrengt.
 
Er hangt vaak een groot ‘stilzwijgen’ rond het lijden van de persoon met een psychische kwetsbaarheid en het lijden van jou als naastbetrokkene. Je botst vaak op onbegrip binnen je eigen netwerk. Je voelt je mogelijk onvoldoende gehoord of gezien door de betrokken hulpverlening. Je wil graag meer betrokken en nabij zijn. Maar de realiteit is vaak anders. 
 
Similes biedt, in samenwerking met huisvandeMens, de ruimte om in een veilige context je ervaringen te delen met andere naastbetrokkenen.  Er is plaats voor het zegbare en het onzegbare, voor gedachten en emoties, voor vragen en verhalen.
 
De erkenning en herkenning van elkaars verhaal biedt troost en geeft kracht. Zo komt er ruimte voor mededogen en meer begrip.
 
Data gespreksgroep donderdagen 24 februari, 14 april en 9 juni 2022 van 18.30 uur tot 20.30 uur
 
Begeleiding Katrien Callens, vrijzinnig humanistisch consulent huisvandeMens Kortrijk en Els Heytens, vrijwillig medewerker huisvandeMens Kortrijk
 
Locatie huisvandeMens Kortrijk, Overleiestraat 15A
 
Inschrijving via www.similes.be
 
Prijs 3 euro voor leden/ 6 euro voor niet-leden
 
Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.