Kalender

Knoopuntenfestival

Datum: Zaterdag, 17 September 2022

Uur:
Locatie: Brugge
www.brugge.be/compassionatebrugge


In 2020 werd Brugge als eerste stad in België een Compassionate City. Verlies, overlijden, verdriet, rouw, situaties van ernstige ziekte en langdurige (mantel)zorg maken deel uit van het dagelijkse leven in onze de stad, buurt en gemeenschap.
Met Compassionate Brugge verbinden de initiatiefnemers Bruggelingen en worden de handen in elkaar geslagen over beleidsdomeinen en sectoren heen zodat niemand alleen hoeft te staan met zijn verlieservaring.

Door Bruggelingen, sociale partners, bedrijven, scholen en organisaties te versterken in hoe we met deze ervaringen omgaan wordt Brugge nog meer een solidaire en zorgzame stad.

LEIF West-Vlaanderen neemt bij de uitwerking van projecten en evenementen georganiseerd door Compassionate City een actieve rol op. 

Eén van de komende grote projecten op het programma is het stadsfestival 'Knooppunten' dat zal lopen van 17 tem 25 september. Tijdens deze week zetten we allerlei initiatieven rond rouw en verlies in de kijker. Meer info volgt van zodra er een programma is.