Kalender

Rouw- en verliescafé rond euthanasie

Datum: Donderdag, 24 November 2022

Uur: 19:00 - 22:00
Locatie: Ontmoetingscentrum Patria, Kerklaan 37 - 8310 Assebroek (Brugge)
Info en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474 97 94 39


Bij een overlijden wordt dikwijls gezegd dat je het moet meegemaakt hebben om te weten wat het is. En dat geldt misschien nog meer wanneer iemand door euthanasie overlijdt.

Zelf bewust kiezen voor je levenseinde omwille van ondraaglijk lijden gebeurt na een lang proces, zowel van de patiënt als van hun omgeving. En ook na 20 jaar euthanasiewet blijft dit een delicate kwestie waarbij soms heftig wordt gereageerd.

Dat kan het rouwen lastiger maken voor alle nabestaanden. Want niet alleen de manier waarop een dierbare sterft is van belang. Hoe je daarop wordt voorbereid en hoe de omgeving vervolgens reageert, is minstens even belangrijk..

Spreker : Greet Van Zeir is vrijwilliger en zorgmedewerker bij LEIF (Levens Einde Informatie Forum). Zij begeleidt – op hun vraag - patiënten en hun nabestaanden voor, tijdens en na euthanasie. Vanuit haar eigen ervaringen laat ze zien hoe belangrijk het is dat mensen goed voorbereid worden op wat er gaat gebeuren, en dat ze worden gehoord in hun bezorgdheden rond de euthanasie, zodat ze niet overrompeld worden door de dood en alles wat daarna komt.  En hoe een steunende omgeving rust kan geven en er voor kan zorgen dat ze de balans weer vinden.

Meer info : www.rouwenverliescafe.org