mrt 27
2024

Een avond vol boeiende inzichten, inspiratie, gesprekken en aangenaam tafelen

Nodig uw familie, vrienden en collega's uit voor een onvergetelijke avond ten voordele van LEIF West-Vlaanderen

Op vrijdag 29 november 2024 om 19:00 uur stipt nodigen we u van harte uit op ons jaarlijks benefiet.  Kortom een boeiende, informatieve avond met een fijn diner.

Programma:

  • Welkomstwoord door Voorzitter André Van Nieuwkerke
  • Gesprek met Barbara Ceuleers over haar boek 'Doodgewoon', waarin ze haar ervaringen deelt met de euthanasie van haar vader Jan Ceuleers bij wie in 2019 Alzheimer werd vastgesteld.  Jan Knudde, netmanager bij Radio 1, leidt het gesprek.
  • Diner met een heerlijk 4-gangenmenu, inclusief wijnen, bieren en frisdranken.

Uw bijdrage maakt het verschil

Met uw steun kunnen we onze werking verderzetten en nog meer mensen helpen.

Mis deze unieke avond niet!

Reserveer uw tickets

  • Prijs: € 88 per persoon
  • Reserveren: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op 29 november 2024!

Met vriendelijke groeten,

Het team van LEIF West-Vlaanderen

 

Extra informatie:

  • Locatie: Salons Denotter, Torhoutsesteenweg 76 te Zedelgem
  • Dresscode: Smart casual
  • Parking: Gratis parking beschikbaar

Menu

    • Bubbly Welkom
    • Geniet van een sprankelende start met een glas Cava Brut, een huisgemaakte mocktail of verfrissend fruitsap, vergezeld van een wachtbordje.
    • Zonnevisfilet St.Pierre
    • Geserveerd met een visjus met basilicum. Dit met smaakvolle aubergine  en geplette aardappel met zuiderse tomaatjes
    • Diamanthaas met een Sausje St. Bernardus Triple
    • Laat je verrassen door de sappige diamanthaas, overgoten met een heerlijk sausje verrijkt met de smaak van St. Bernardus Triple. Begeleid door een eigentijdse combinatie van erwtjes en worteltjes 'new style', geserveerd met gratin dauphinois.
    • Dôme van Framboos met Passievrucht Crèmeux
    • Laat je smaakpapillen betoveren door onze dôme van framboos, met een vleugje passievrucht crèmeux en een subtiele hint van limoengel. Geniet van de verfijnde smaak van vanille crumble en een macaron als perfecte afsluiting van je culinaire reis.
    • Koffie/thee met Verleidelijke Versnaperingen
    • Sluit de avond af in stijl met een keuze uit heerlijk geurende koffie of verkwikkende thee, vergezeld van een selectie van verrukkelijke versnaperingen.

Geniet tijdens het diner van een zorgvuldig samengestelde selectie van witte, rosé en rode wijnen, verfrissende bieren en diverse frisdranken.

Daarnaast staat er plat en bruisend water op tafel om je dorst te lessen en je gehemelte te verfrissen.

We danken u alvast voor uw steun!

mrt 20
2024

Belangrijk bericht voor schenkers: Nieuwe vereiste voor fiscale attesten

Vanaf 2024 verplicht de overheid alle erkende vzw's om het nationaal nummer of KBO-nummer van de schenker te vermelden op fiscale attesten voor giften. Dit is nodig om de fiscale aftrekbaarheid van uw giften te garanderen.

Wat betekent dit voor u?

Als u vanaf 2024 een fiscaal attest wenst voor uw gift van €40 of meer, dan vragen we u vriendelijk om ons uw naam, voornaam, adres en uw nationaal nummer(= rijksregisternummer) of KBO-nummer te bezorgen. Steunt u ons via een gezamenlijke rekening? Geef dan van slechts één individu de volledige voornaam, familienaam, adresgegevens, geboortedatum en volledigheidshalve het Rijksregisternummer door.

Waarom is dit nodig?

De overheid wil met deze maatregel fraude met fiscale attesten tegengaan. Door het nationaal nummer of KBO-nummer te controleren, kan de fiscus er zeker van zijn dat de giften daadwerkelijk door particulieren of bedrijven zijn gedaan.

Hoe kunt u ons uw gegevens bezorgen?

U kunt uw gegevens op verschillende manieren aan ons bezorgen:
Via de post:
LEIF West-Vlaanderen
Koningin Elisabethlaan 92
8000 Brugge

of via onderstaand formulier

Gegevens fiscaal attest

Vult u aub uw naam en voornaam in

Vult u aub uw straat en huisnummer in

Vult u aub uw postcode en woonplaats in

Vult u aub uw rijksregisternummer in

Invalid Input

We danken u voor uw begrip en uw steun.

André Van Nieuwkerke
Voorzitter LEIF West-Vlaanderen

dec 19
2023
Dank aan alle sportievelingen die de 12de editie van de kerstloop in Brugge op vrijdag 8 december meeliepen voor LEIF!
 
 
 
dec 18
2023

De opbrengst van Tafelen voor LEIF komt ten goede aan de informatieve en medische dienstverlening van LEIF West-Vlaanderen.

LEIF West-Vlaanderen wil dan ook alle aanwezigen van harte bedanken voor hun steun. Dankzij jullie bijdrage kunnen wij onze dienstverlening rond een waardig levenseinde blijven aanbieden.

Noteer alvast de nieuwe datum in uw agenda!

De volgende editie van Tafelen voor LEIF vindt plaats op vrijdag 29 november 2024.

We hopen u dan weer te mogen verwelkomen!

dec 14
2023

LEIF staat voor LevensEindeInformatieForum en werd in 2003 opgericht door professor Wim Distelmans. LEIF wil iedereen de kans geven om na te denken over een waardig levenseinde.

In West-Vlaanderen organiseert LEIF zitdagen op meer dan 20 locaties. Tijdens deze zitdagen kunnen mensen terecht voor informatie en advies over onderwerpen als euthanasie, palliatieve zorg en voorafgaandelijke zorgplanning.

LEIF wordt gerund door een team van goed opgeleide, niet-betaalde vrijwilligers. Zij geven hun tijd en energie om anderen te helpen.

LEIF in West-Vlaanderen ontvangt via de Vlaamse overheid een werkingssubsidie. Deze middelen dekken echter maar gedeeltelijk onze werking

U kunt met een gift vanaf 40 euro op BE44 0016 8405 0645 van LEIF West-Vlaanderen van ons een fiscaal attest ontvangen en aldus onze laagdrempelige en kosteloze dienstverlening financieel en moreel ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

André Van Nieuwkerke, Voorzitter LEIF West-Vlaanderen

 

                                                 

dec 14
2023

Beste sympathisanten,

Terwijl het onwaardig sterven nog steeds een actueel thema is, zowel in Oekraïne, Gaza, talrijke Afrikaanse landen als op de Middellandse Zee, blijft LEIF in West-Vlaanderen het waardig sterven koesteren als uiting van menselijke omarming en solidariteit.

In de ogen van toxische leiders en monotheïstische religies staat zelfbeschikking bij levenseindezorg gelijk aan ontsnappen aan het totalitaire denken. In die zin is het recent verschenen boek 'Operatie Kerk' van Walter Van Steenbrugge een eyeopener.

In 2023 viert LEIF in Mechelen zijn 20-jarig bestaan met lezingen over het versterken van de burger als toekomstige patiënt. Ter gelegenheid hiervan wordt ook een postuum eerbetoon gebracht aan de Gentse moraalfilosoof en professor Hugo Van den Enden met een heruitgave van zijn baanbrekende boek 'Ons levenseinde humaniseren'.

In Brugge viert LEIF in West-Vlaanderen zijn 10-jarig bestaan met voordrachten over het ontstaan en de werking van de eerste LEIFpunten en van het Provinciaal Medisch Team. Naar aanleiding hiervan krijgt LEIF West-Vlaanderen uit handen van professor Wim Distelmans de LEIFtime Achievement Award.

'LEIF WVL heeft sinds zijn oprichting een indrukwekkend parcours afgelegd. Bovendien staat het model voor de diverse LEIFpunten die hierna doorheen Vlaanderen en Brussel het licht zagen', aldus professor Distelmans.

Deze mooie waardering geldt uiteraard voor iedereen die bij LEIF belangeloos werkt en ons moreel en financieel steunt.

In 2024 bouwen we traag en gestaag verder met de verdere uitbouw van zowel onze informatieve zitdagen en sensibiliserende evenementen als onze medische dienstverlening.

In het licht van de huidige overbevraging van ons Medisch Team onder leiding van dokter Luc Proot, dringt zich een stevigere samenwerking op met huisartsen, specialisten, palliatieve zorg en ziekenhuizen ten bate van de patiënten met urgente vragen.  Daar maken we in 2024 zeker werk van.

Ik wens u namens al de medewerkers voor 2024 een meer waardige wereld toe!

Met vriendelijke groet,

André Van Nieuwkerke, Voorzitter LEIF West-Vlaanderen

sept 27
2023

Onder een stralende zon op zaterdag 23 september 2023 een gegidste wandeling in de (resterende) duinen van Nieuwpoort met enthousiaste LEIFmedewerkers. Daarna ons jaarlijks mosselfestijn in De Barkentijn. Hartelijk dank aan iedereen om er andermaal een aangename dag samen van te maken !