juli 04
2022

Steun LEIF West-Vlaanderen met de aankoop van champagne. Actie ten voordele van de goede doelen van de kerstloop in Brugge. 

Naar aanleiding van de volgende editie van de Brugse Unicars Kerstloop, dit jaar op zondag 11 december, bracht LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL opnieuw een champagne uit met een gepersonaliseerd Kerstloopetiket en een speciale Kerstloopcapsule. De champagne wordt verkocht ten voordele van de goede doelen van de Kerstloop. Sedert 2015 is LEIF West-Vlaanderen 1 van die goede doelen. De andere zijn dit jaar de Brugse basisschool Spermalie, vzw Viro, VI-GE Noordzee en De Passer. 
 
De kostprijs voor een fles bedraagt 25 euro. Wie een fles aankoopt via LEIF West-Vlaanderen schenkt rechtstreeks alvast 4 euro aan LEIF West-Vlaanderen. Verder steun je de andere goede doelen en ook zal een winst van de verkoop van de champagne uitzonderlijk dit jaar gaan naar een paar gezinnen die erg getroffen zijn door de watersnood in Wallonië van nu al een jaar geleden, waar de toestand nog steeds schrijnend is.
 
Hoe bestellen?
Via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Hoe betalen?
Het bedrag storten op de rekening van LEIF West-Vlaanderen: BE44 0016 8405 0645 met vermelding "champagneverkoop kerstloop".
 
Hoe afhalen?
Je bestelling kan je afhalen in het Levenshuis (LEIF West-Vlaanderen), Koningin Elisabethlaan 92, 8000 Brugge na afspraak via 050 34 07 36 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
mei 22
2022
Op vrijdag 26 november 2021 kon Tafelen voor LEIF niet doorgaan door corona. Het event werd verplaatst naar vrijdag 20 mei. 
Het was een geslaagde editie! Bekijk het fotoverslag
  
In deze editie kwam het Provinciale Team Uitklaren Levenseindevragen aan bod. LEIFarts Luc Proot en LEIFnurse Ria Depauw geven ons toelichting, met inzichten vanuit hun bijzondere praktijk.
 
Het menu van deze voorbije editie:
 
MENU
Ontvangst met Cava Mistinguett Brut/fruitsap vergezeld van culinair wachtbordje:
Ceviche van wilde zalm/gel van dille/peterselieolie
***
Soepje van Mechelse asperges met versnipperd bieslook
***
Op vel gepocheerde heekfilet/coulis van bladspinazie/groene asperge
***
Traag gegaarde diamanthaas/sausje van rozemarijn/Provençaals groentetaartje/pommes dauphine
***
Bonbon van karamel/biscuit/crumble/framboos
***
Koffie/thee met versnaperingen
Prijs inclusief wijnen, bieren, water en frisdranken: 78 euro pp
 
 

 

mei 02
2022
http://laatsteloodjes.be is een nieuw platform van de huizenvandeMens in West-Vlaanderen dat de verschillende facetten van de dienstverlening rond het levenseinde en afscheid bundelt op een overzichtelijke manier. Je vindt er inspiratie, aanknopingspunten, doorverwijzingen en tips. Alles wat je nodig hebt om (zo) voorbereid (mogelijk) afscheid te nemen.
 
Niemand ontkomt aan afscheid nemen. Afscheid van een ander, afscheid van je eigen leven. Toch gaan mensen hier vaak onbeholpen en onzeker mee om. De vertrouwdheid met afscheid nemen en sterven is verloren gegaan.
 
Om mensen vertrouwder en vaardiger met afscheid te leren omgaan ontwikkelde het huisvandeMens het platform ‘Laatste loodjes’: http://laatsteloodjes.be. Hier wordt op elke mogelijke situatie ingegaan: je eigen wensen bij het levenseinde regelen, een acute stervenswens, een rouwproces...Het platform speelt in op behoeften of beleving en biedt handvatten, zowel voor particulieren als voor professionals.
 
De situatie waarin mensen verkeren kan divers zijn. Misschien helpt het om te praten. Misschien wil men gewoon informatie. Misschien zoekt iemand net dat perfecte boek om in gesprek te gaan met de kinderen. Misschien brengt het neerschrijven van zijn of haar levensverhaal een stuk rust en vrede voor iemand. Elk situatie, elke persoon is anders. De dienstverlening van het huisvandeMens is dan ook maatwerk.
 
Vandaag zoeken mensen volop nieuwe manieren van zingeven en ‘omgaan met’. In deze zoektocht wil het huisvandeMens een ankerpunt bieden. Zodat het einde van het leven evenveel zorg krijgt als het begin. Zodat die laatste loodjes eindelijk wat minder zwaar wegen.
jan 17
2022

Voortaan is er op elke eerste donderdag van de maand tussen 13.30 uur en 16.30 uur een LEIFzitdag in LDC Allegro, Volkslaan 302 in Menen. Dit op afspraak via 056 52 72 62 (bereikbaar elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u30)

contactpersoon: Mevr. Evelien Vanheesbeke, referentiepersoon voorafgaande zorgplanning.
 
Op donderdag 10 februari 2022 stelde een tevreden LEIFteam de LEIFzitdag voor aan de per, in aanwezigheid van een aantal lokale betrokkenen.
 
LEIFzitdag Menen opstart

 

dec 06
2021
Dank aan alle sportievelingen die de 10de editie van de kerstloop in Brugge op vrijdag 3 december meeliepen voor LEIF!
 
 
dec 05
2021

02-12-2021

Mensen met vragen omtrent waardig levenseinde en voorafgaande zorgplanning uit de regio Knokke-Heist kunnen op afspraak terecht op een LEIFzitdag in het Sociaal Huis te Heist, elke 2e dinsdag van de maand tussen 13u30 en 16u en op een LEIFzitdag in het kantoor Knokke, E.Verheyestraat 3, elke 4de woensdag van de maand van 16u tot 18u.

Een waardig levenseinde met respect voor iedereen
Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat plan je veel. Dat je plannen kunt maken in het licht van toekomstig sterven komt echter niet in je op of je schuift het bewust voor je uit. Voor later. Maar misschien word je opeens geconfronteerd met gezondheidsproblemen.
Denk tijdig na, informeer je en plan het nodige rond waardige levenseindezorg: Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en kan dit altijd? Wat als ik dement of wilsonbekwaam ben? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn er zoal?
LEIF -LevensEinde InformatieForum- informeert en sensibiliseert in Vlaanderen de burgers op open en correcte wijze omtrent waardige levenseindezorg. Via individuele informatieve dienstverlening (gratis) en voordrachten. Daarnaast is er ook voor zorgverleners en patiënten een uitgebouwde medische dienstverlening.
LEIF stelt daarbij de zelfbeschikking van de burger en de patiënt centraal.
LEIFzitdagen in Knokke-Heist
Elke 2de dinsdag van de maand tussen 13u30 en 16u kan je langskomen in Heist (Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1) en elke 4de woensdag van de maand van 16u tot 18u in Knokke (Kantoor Knokke, E. Verheyestraat 3). Deskundige medewerkers helpen je doorheen al je vragen en maken je wegwijs in de documenten of helpen bij het concreet invullen er van.
De dienstverlening is op afspraak via 050 53 09 00 (bereikbaar elke werkdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u).