18-04-2018

LEIFpunt Roeselare neemt zijn intrek in de gebouwen van De Mantel vzw

Mensen uit de regio Roeselare kunnen voortaan met vragen rond het levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht op de LEIFzitdag in de lokalen van De Mantel vzw, Netwerk palliatieve zorg, Handelsstraat 1 in Roeselare. Voorheen, sinds april 2016, was dat in het Welzijnshuis. De locatie is nu gewijzigd. De contactmomenten blijven dezelfde: elke 2de en 4de dinsdag van de maand van 09u tot 11u30 is er LEIFzitdag. Een afspraak maken kan via 051 24 83 85, het algemeen nummer van De Mantel vzw. De eerste zidag in De Mantel is op dinsdag 8 mei.

 

“Wat heeft mijn leven (nu) nog voor zin? Wat kan ik nog doen of betekenen? Waar ben ik trots op? Wat had ik anders kunnen doen, waar heb ik spijt van? Kan ik nog bepaalde dingen herstellen? Is er nog een vorm van leven na dit leven of houdt alles op als we sterven?”

In de drukte van het dagelijkse leven zijn we vaak niet echt bezig met deze grote levensvragen. Ze kunnen echter plots heel actueel worden en volop op de voorgrond treden als er iets ingrijpends gebeurt in ons leven, bijvoorbeeld als we ongeneeslijk ziek worden. Als het steeds duidelijker wordt dat je in de laatste fase van je leven bent beland, kunnen er vragen en bedenkingen naar boven komen waar je voordien misschien nauwelijks bij hebt stilgestaan. Het is vaak moeilijk om dergelijke zaken te bespreken omdat we het niet gewoon zijn.

Een belangrijke taak voor zowel het Netwerk palliatieve zorg De Mantel vzw als voor het LEIFpunt Roeselare is het sensibiliseren en informeren van de burgers rond zijn of haar rechten. Vandaar slaan beide organisaties, die dagdagelijks inzetten op het bespreekbaar maken van levenseindezorg, de handen in elkaar. De Mantel vanuit het perspectief kwaliteitsvolle palliatieve zorg te verlenen aan bed van de patiënt die geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke aandoening. LEIFpunt Roeselare vanuit het oogpunt mensen voorafgaand te informeren over voorafgaande zorgplanning.

Vanaf 8 mei 2018 kunnen mensen uit Roeselare en omgeving met algemene vragen rond levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht bij de informatiemedewerker van LEIFpunt Roeselare in de lokalen van De Mantel vzw, Handelsstraat 1, 8800 Roeselare dit elke 2de en 4de dinsdag van de maand van 09u tot 11u30. Om een afspraak te maken voor één van deze contactmomenten bel je naar het algemeen nummer van De Mantel vzw 051 24 83 85.

 

Contact:

  Dario Gaytant, algemeen coördinator Netwerk Palliatieve zorg De Mantel vzw
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  051 24 83 85

  André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.