mei 12
2019

13-05-2019

Sinds enkele jaren kunnen mensen met vragen omtrent waardig levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht op een LEIFzitdag in het Sociaal Huis te Heist, elke 2e dinsdag van de maand. Vanaf eind mei komt er een zitdag bij in de regio, dit in Knokke op het adres Edward Verheyestraat 3, elke 4e woensdag van de maand.

 


LEIF (LevensEinde InformatieForum) informeert, sensibiliseert en zorgt in West-Vlaanderen op open en correcte wijze rond een waardig levenseinde. Zelfbeschikking en respect voor de wil van de patiënt staan daarbij centraal.


LEIF West-Vlaanderen opereert vanuit LEIFpunten in Brugge, Roeselare, Oostende en Kortrijk en bouwt stelselmatig haar dienstverlening uit met LEIFzitdagen verspreid over heel de provincie, nu ook met een bijkomende zitdag in de regio Knokke-Heist.


André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen: “LEIF wil jong en minder jong doen nadenken en plannen rond waardig levenseinde: Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk? LEIF wil de informatiearmoede omtrent waardig levenseinde lenigen en dicht bij de bevolking staan, vandaar dat wij vanuit verschillende punten in de provincie opereren.”


Elke 2e dinsdag van de maand kan je langskomen tussen 13.30 uur en 16.00 uur in Heist in het Sociaal Huis op het adres Kraaiennestplein 1. Vanaf eind mei ook in Knokke, op het adres Edward Verheyestraat 3, elke 4e woensdag van de maand van 16.00 uur tot 18.00 uur. De eerste zitdag is op woensdag 22 mei. De dienstverlening is op afspraak, via 050 53 09 00, bereikbaar elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.


Deskundige informatiemedewerkers van LEIF staan in voor de permanentie van de zitdagen. Zij helpen je doorheen alle vragen en maken je wegwijs in een aantal documenten.
Patiënten, hun familie en hun artsen met vragen rond het levenseinde kunnen terecht bij het provinciaal medisch team West-Vlaanderen (team Uitklaren Levenseindevragen) via tel 0471 83 90 10 (bereikbaar elke werkdag van 10u tot 12u) of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Medische consultaties kunnen momenteel enkel in Brugge.

Contact:

  André Van Nieuwkerke
     voorzitter LEIF West-Vlaanderen
   0486 14 74 54
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

leifzitdag tielt