Nieuwsbrief LEIF West-Vlaanderen

Nieuwsbrief LEIF West-Vlaanderen

nieuwsbrief editie 26

maandag, 9 november 2020

 

leif-west-vlaanderen-logo.png

Nieuwsbrief

Laatste nieuws

Dienstverlening LEIFpunten

LEIF informeert ook in deze moeilijke coronatijden verder jong en oud op een correcte wijze over alle aspecten van waardig levenseinde. We werken in veilige omstandigheden en enkel op afspraak.

 

De zitdag in Brugge in het Levenshuis gebeurt op woensdag van 10u tot 12u en van 14u tot 16u30 normaal gezien zonder afspraak maar voorlopig hier ook enkel op afspraak!     

 

Vanaf deze maand start ook de LEIFzitdag in Kortrijk in Dienstencentrum De Zonnewijzer terug op, elke 4e dinsdag van de maand (komend: 24 november), van 9u tot 12u op afspraak via 056 24 42 00.


Aflassing van activiteiten

Omwille van de noodzaak de pandemie met z’n allen terug te dringen kunnen er momenteel geen publieksactiviteiten plaatsvinden. Zijn AFGELAST:

 

- Wegwijs in levenseinde Informatiebeurs op 27 oktober in Westkapelle, Sint Niklaaskerk

 > Er komt een nieuwe datum!

 

- Lezing 'Tijdig nadenken en plannen omtrent waardige levenseindezorg' op 12 november in Brugge, De Brug


- Tafelen voor LEIF op 27 november in Zedelgem, Salons Denotter LEES MEER

  > Noteer alvast vrijdag 26 november 2021 in je agenda!


- Lopen voor LEIF - kerstloop Brugge op 11 december LEES MEER

 

Giften dit jaar 60% fiscaal aftrekbaar

Ter herinnering! Wie dit jaar zijn favoriete vereniging steunt met een gift van minstens €40, zal méér terugkrijgen van de belastingen. Giften zijn dit jaar 60% fiscaal aftrekbaar. Extra reden om LEIF West-Vlaanderen te steunen.

 

Brugge wordt eerste ‘Compassionate City’ van België met LEIF West-Vlaanderen als partner

image

01-10-2020

In Bibliotheek De Zorge in Sint-Kruis is "Compassionate Brugge" gelanceerd. Het project wil inwoners van de stad duurzaam ondersteunen bij rouwverwerking en verlies. De sleutelwoorden zijn ‘verbinden’ en ‘versterken’. Daarmee scoort Brugge een primeur: het wordt de eerste Compassionate City van ons land.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗲𝗻𝗴𝗮𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀𝘃𝗲𝗿𝗸𝗹𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗷𝗲 𝗼𝗽: www.brugge.be/compassionatebrugge

LEIF West-Vlaanderen is partner in het project,...

Andere berichten

LEIF West-Vlaanderen zoekt informatiemedewerkers


Wij zijn blijvend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die op de LEIFzitdagen mensen concreet en gericht willen informatie geven. In alle regio's, momenteel in het bijzonder in Oostende en Poperinge.

Lees hier meer over de taakinvulling en verwachtingen.

Interesse?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met coördinator LEIF West-Vlaanderen Barbara Roose via 050 34 07 36 of info@leifwestvlaanderen.be

 

LEIFartsen

LEIF West-Vlaanderen zoekt ook LEIFartsen die de consultaties willen ondersteunen. Contacteer ons via 050 33 59 75 of info@leifwestvlaanderen.be

 

COVID-19 Communicatieleidraad

Voor alle zorgverleners die mogelijk te maken krijgen of hebben met patiënten met COVID-19 en de naasten van deze patiënten. ‍

 

Vragen & antwoorden Corona

Naar aanleiding van de coronacrisis ontvangt LEIF veel vragen over het levenseinde en over wilsverklaringen. De vaak terugkerende vragen en antwoorden werden opgelijst.

Indien u zich wenst uit te schrijven, dan kan dat hier

Volg ons ook op

leeuw_vlaanderen.png