mei 14
2020

15-05-2020

Covid 19 - Heropstart dienstverlening

Omwille van de Coronamaatregelen hebben we onze zitdagen in de verschillende gemeenten veiligheidshalve moeten opschorten. Stilaan kan er wat versoepeling doorgevoerd worden, zodat we in samenspraak met onze partners en medewerkers kunnen heropstarten. Een overzicht vanaf wanneer je waar terecht kunt:

- Vanaf 27 mei in Knokke
- Vanaf juni in Brugge (Levenshuis + Huis van de Bruggeling), Izegem, Tielt en Gistel
- Vanaf juli in Blankenberge, Heuvelland, Oudenburg, Zandvoorde, Roeselare, Oostende en wellicht ook in Middelkerke
- Ook vanaf juli start de dienstverlening in de 2 nieuwe locaties Ieper (AC Auris) en Poperinge (Sociaal Huis). In Ieper is de eerste zitdag op donderdag 30 juli, in Poperinge is de eerste zitdag op woensdag 29 juli.
- Vanaf september kan je in Veurne en Kortrijk opnieuw een afspraak maken

De respectievelijke locaties & momenten blijven dezelfde, alsook de telefoonnummers om de afspraken vast te leggen. Kijk hier voor alle info LEIFzitdagen.

Let wel: tot nader order wordt er in het Levenshuis ook op woensdag enkel op afspraak gewerkt, dit om te vermijden dat er te veel bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn. Dit kan via Tel 050 34 07 36.

Vanaf juni gaan ook de medische consultaties terug door, hiervoor kan je een afspraak maken via Tel 0471 83 90 10 (bereikbaar elke werkdag van 10u tot 12u.).

Uiteraard zijn alle vereiste beschermingsmiddelen voorzien, gelieve wel eigen mondmasker mee te brengen!

We staan jullie met enthousiasme en op een veilige manier opnieuw te woord, dus plan gerust een afspraak in!

Wat de LEIFdienstverlening vanuit de huizenvandeMens betreft: de huizen zijn momenteel nog gesloten en de heropening is in fasen gepland. Je neemt best telefonisch of via mail contact op voor informatie en om een afspraak te maken.

Verder  wijzen we er op dat de ‘Wilsverklaring euthananasie’ sedert 2 april onbeperkt geldig is. Dit geldt niet retro-actief, dus voor de bestaande moet er nog één keer vernieuwd worden. Er zijn (nog) geen nieuwe documenten voorzien, dus de bestaande kunnen nog perfect gebruikt worden.
Het LEIFplan, met alle correcte documenten erin, kan daartoe zoals steeds gratis afgehaald worden bij de huisapotheek.

Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar