juni 21
2020

22-06-2020

LEIFzitdag in Poperinge

LEIF (LevensEinde InformatieForum) informeert, sensibiliseert en zorgt in West-Vlaanderen op open en correcte wijze rond een waardig levenseinde. Zelfbeschikking en respect voor de wil van de patiënt staan daarbij centraal.
LEIF West-Vlaanderen bouwt stelselmatig haar dienstverlening uit met LEIFzitdagen verspreid over heel de provincie, nu ook met een zitdag in Poperinge. Hiermee krijgt het LEIFpunt Westhoek er een zitdag bij.

André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen: “LEIF wil jong en minder jong doen nadenken en plannen rond waardig levenseinde: Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk? LEIF wil de informatiearmoede omtrent waardig levenseinde lenigen en dicht bij de bevolking staan, vandaar dat wij vanuit verschillende punten in de provincie opereren. Vanaf juli bieden wij een informatieve dienstverlening aan vanuit het Sociaal Huis in Poperinge.”

Bryan Vanderhaeghe, schepen van sociale zaken (e.a.) in Poperinge: “Ik ben ervan overtuigd dat een LEIFzitdag in Poperinge meer dan ooit nodig is. Tijdens ons mantelzorgkaffee over zorgplanning of erfrecht viel me op dat er heel veel mensen aanwezig waren en dat de mensen heel wat vragen hadden over de mogelijkheden die er bij het levenseinde zijn. Tot voor kort moesten onze bewoners hiervoor naar Ieper, vandaag kunnen ze deze belangrijke informatie in hun eigen stad verkrijgen.”

Elke laatste woensdag van de maand kan je langskomen tussen 9.30 uur en 12.00 uur in het Sociaal Huis, Veurnestraat 22 in Poperinge. Dit op afspraak via 057 33 33 00, bereikbaar elke werkdag*. De eerste zitdag is op woensdag 29 juli. Een deskundig LEIFmedewerker beantwoordt al je vragen en maakt je wegwijs in de verschillende documenten. Voor je afspraak kan je het LEIFplan bij je apotheek alvast opvragen en inkijken.  

Patiënten, hun familie en hun artsen met vragen rond het levenseinde kunnen terecht bij het team Uitklaren Levenseindevragen West-Vlaanderen (Provinciaal Medisch Team), via tel 0471 83 90 10 (bereikbaar elke werkdag van 10u tot 12u). De medische consultaties vinden plaats in Brugge.

*Van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur (behalve op maandag tot 18.15 uur en op vrijdag tot 16.00 uur)

Contact

André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T 0486 14 74 54

Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – T 057 30 98 79

Bryan Vanderhaeghe, schepen van sociale zaken (e.a.) Poperinge – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T 0473 44 10 44