Kalender

GEANNULEERD - Wegwijs in levenseinde Informatiebeurs

Datum: Dinsdag, 09 November 2021

Uur: 16:00 - 21:00
Locatie: Sint Niklaaskerk, Dorpsstraat 81, 8300 WestkapelleDe beurs is geannuleerd wegens coronamaatregelen in Knokke-Heist (verbod van alle binnenactiviteiten tem 30 november). Mensen die interesse hadden om te komen naar de beurs en/of de voordrachten kunnen hun contactgegevens bezorgen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan worden zij verwittigd als er een nieuwe datum van de beurs gekend is.

Infobeurs van 16u tot 18u30
Aan infostanden zitten deskundigen klaar voor jouw persoonlijke vragen rond: 
Wilsverklaring euthanasie en negatieve wilsverklaring HuisvandeMens & LEIF (Levenseinde Informatieforum) West-Vlaanderen
Orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschapHuisvandeMens 
Palliatieve zorgen  vzw Palliatieve Zorg Noord-West-Vlaanderen
Teraardebestelling, registratie wilsverklaringenHuisvandeMens
ErfenisrechtNotaris
Afscheidsplechtigheden en omgaan met verliesHuisvandeMens

Voordrachten
19u - 20u   Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringenBritt Finaut, consulent huisvandeMens en LEIFconsulent
“Over de wilsverklaringen die je vooraf kan invullen, bestaan veel misverstanden. Ik klaar die uit, met als belangrijkste advies: praat erover, met je naasten, met je arts.”Consulent Britt Finaut gaat in op vragen als: Hoe maak je duidelijk welke behandelingen je niet wil? Wat is het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie? Kan euthanasie bij dementie? 

20u - 21u    Levenseinde, verhalen uit de praktijkDr. Luc Huyghe, LEIFarts
“Ik luister naar mensen die denken aan euthanasie. Elk proces is anders. We bespreken of hun vraag begeleid kan worden binnen de wetgeving.” Dr. Luc Huyghe vertelt vanuit zijn ervaringen als LEIFarts. Hij licht het actueel verzoek voor euthanasie toe en gaat dieper in op vragen rond euthanasie.

Dinsdag 9 november vanaf 16u in de Polyvalente zaal Sint Niklaaskerk, Dorpsstraat 81, 8300 Westkapelle.

Organisator: huisvandeMens ism LEIF WVL 

Interesse?

Inschrijven voor de infobeurs is niet vereist, inschrijven voor de voordrachten wel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 050 33 59 75.
Toegang gratis.